Mindre socker
Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

Årgång:

2022

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

Frankrike


249,00 kr

Systembolaget nr:

7234901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Produktion

Druvorna skördas under natten när temperaturen är som kallast och efter avstjälkningen och krossning pressas druvorna och jäsning och lagring sker i rostfria ståltankar.

Passar till

Till kraftiga fiskrätter och lite lättare kötträtter, samt till sallader och utvalda soppor.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Egendomen grundades av tempelriddare redan på 1200-talet och det finns bevarade skrifter som visar att man 1256 producerade 28 000 liter "Gott och ärligt vin" År 1311 ärvde Tempelorden i Malta egendomen som de drev ända fram till den franska revolutionen. Nuvarande ägare är Philippe Austruy som köpte egendomen 2001 och idag är det en mönsteranläggning med både hotellverksamhet, restauranger, konstutställningar och möjlighet till jakt.Totalt är egendom på 350 hektar, där 93 hektar består av vinodlingar. I vingårdarna som har jordmånen kalk och stenrika lerjordar odlas 10 olika druvsorter.


DryckesListan.se v.35

Provence kan sin sak - det är bara att erkänna. Klassisk med hög energi och ljuva toner av grapefrukt, citronskal, citrunzest, blodapelsin och syrlig aprikos. Ekologiskt certad och gjord på 45 procent cinsault, 25 procent grenache och mindre delar syrah, mourvedre och tibouren samt den gröna druvan vermentino.

- Sofia Ander

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7234901

Volym

750 ml

Varumärke

Maison Austruy

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - France - France

Druva

Syrah, Grenache, Cinsault

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring