VeganMindre socker
Boom Boom! Syrah

Årgång:

2019

Boom Boom! Syrah


169,00 kr

Systembolaget nr:

671401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Boom Boom! Syrah har en nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött, lakrits och en fläkt av peppar och charkuterier. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.

Produktion

Druvorna kommer från 5 olika vingårdar belägna i Columbia Valley AVA, Yakima Valley AVA, Ancient Lakes AVA och Wahluke Slope. Genom att vingårdarna varierar i höjd över havet, mikroklimat och jordmån och därigenom tillför olika egenskaper till druvorna ger detta vinet en utmärkt nyansrikedom. Vinet består av 96% syrah, 3% viognier och 1% merlot.. Pressningen genomförs med delvis hela klasar. Vinet jäser i rostfria ståltankar och totalt får skalen macerera i musten under 30 dagar. Vinet lagras under sex månader med jästfällningen, där 10% vilar i nya fat av fransk ek.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter. Varför inte viltköttbullar med björnbärsdoftande gräddsås och potatispuré.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Vin till burgare – tips på tre viner

En modern klassiker som snabbt blivit en favorit hos många vindrickare i vårt land. Det är lätt att förstå varför det är så populärt när man väl dricker det. Medelfylligt med tydlig dofta av peppar, plommon och en gnutta hallon finns där. I smaken kommer du mötas av en ihållande pepprighet, en fint balanserad fruktighet i form av plommon och hallon som kompletteras av lite kaffetoner i längden. Ett härligt välbalanserat vin som passar till rejält kryddade burgare där man känner av den saftiga smashade burgaren som har mycket peppar i sig.

- Vinbanken, Yozo Glavas, 18 januari 2023


Världens bästa viner till grillat.

Vineriet startades av Charles Smith som har en bakgrund som manager och har turnerat runt i världen med rockartister. Men så bytte han helt bana genom att köpa en vinbutik och så småningom även denna vingård. Vinet är fruktdrivet och smakrikt och paras alldeles utmärkt till exempelvis grillade hamburgare.

- Maya Samuelsson, ELLE Mat & Vin 23-05-30

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

671401

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

USA - Washington State - Washington State

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Syrah, Viogner

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.