Blossa 23: Årets glögg är en flirt med historien.
Idag lanseras årets glögg, Blossa 23! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Idag lanseras årets glögg, Blossa 23! Och eftersom det är ett jubileumsår går man tillbaka till rötterna och årets destination är Stockholm - men smakerna kanske är desto mer överraskande.
Läs mer »Lagom till att höstkylan gör sitt intåg lanseras ett nytt vin i kärlekens färg - Karins Veranda.
Läs mer »Nu finns ett krispigt nytt vin med djungelvibbar i beställningssortimentet: Apes & Grapes. Flaskan sålde slut i en nafs, så nu kommer vinet i en lika frodigt designad bag in box.
Läs mer »Det är med stor tillfredsställelse vi nu välkomnar de välgjorda och prisvärda mousserande vinerna från Rotari till vårt sortiment..
Läs mer »I Systembolagets septembersläpp dök denna spännande ungrare upp, ett vin man i Ungern kallar "sandens vin". The Rebellion gör entré med både attityd, kvalitet och miljötänk.
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Och vilket svampår vi har! Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
En fantastisk rätt att använda svampskörden till! Detta är ett bevis på att vegetarisk lasagne absolut inte behöver vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.
Ett riktigt gott surdegsbröd med örtsmör, marinerad och stekt flankstek, karamelliserad rödlök, smörstekta kantareller och så lite rårörda lingon på det. Himmelskt gott att servera med ett fylligt rödvin!
Den här pizzan innehåller så mycket smak! Toppa gärna pizzan med svampen du hittat i skogen och färska örter eller grönkål. Det sistnämnda är en storfavorit hos Linnéa. Här fick det bli basilika, vilket också är himla gott!
Den 26 september håller vi en vinprovning i Örebro med läckra viner från Sydafrika. Vi provar sju olika viner från det alltmer populära vinlandet. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Läs mer och boka plats.
Läs om nya viner, vinprovningar, tävlingar och få de senaste recepten innan alla andra – prenumerera på folk o folks nyhetsbrev.
Nya restaurangtopplistan La Liste är framtagen genom smarta algoritmer som sammanställt tusentals recensioner och inlägg om restauranger världen över. De visar nu, en gång för alla, att världens bästa restaurang ligger i Stockholm.
Läs mer »Folk o folk fick några ord med Blossas Chief Blender, Åsa Orsvärn, om åren som gått sedan den första årgångsglöggen – och det finns många historier att berätta.
Läs mer »Peter och Carina Nordin drev anrika restaurang Prinsen i Stockholm i 30 år och hade under åren 14 prisade restauranger i huvudstaden. Men en dag blev längtan efter ett annat liv för stort, och de sålde allt och flyttade till Italien.
Läs mer »Den svenska matscenen är en föränderlig arena och nya krogar och restauranger ploppar upp hela tiden, vissa mer intressanta än andra. Här listar vi några premiärer som intresserar oss lite extra under hösten och vintern 2023.
Läs mer »Den franska huvudstaden är ett välkänt mecka för alla som uppskattar god mat och dryck. Men det är lättare om man vet var man ska leta. Här har vi samlat några tips på destinationer i Paris för alla er foodisar!
Läs mer »Matkreatören Julia Tuvesson slog igenom 2018 med kokboken Plåtmat. Nu har hon släppt sin fjärde gröna kokbok. Den här gången står tomaten i fokus och boken heter "Tomat tomat".
Läs mer »Den 7 september är det Internationella cabernet sauvignon-dagen och det finns många anledningar att fira världens mest odlade druva vars karaktärsdrag är svarta vinbär, mörka körsbär och en viss kryddighet av grön paprika.
Här lyfter vi fram röda viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »Här lyfter vi fram vita viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »Här lyfter vi fram mousserande och söta viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »När det erkända vinmagasinet Decanter listade världens bästa viner 2023 hamnade tre av våra favoriter med bland de absolut bästa.
Läs mer »Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer
Hur provar man egentligen ett vin på rätt sätt? Räcker det att snurra lite på glaset och lukta innan man dricker? Här är 10 tips för när du ska prova ett nytt vin nästa gång.
Läs mer »Om ett vin har för mycket reduktiv karaktär är det en defekt, men gränsen är personlig och del toner kan försvinna med hjälp av luftning.
Läs mer »Vi reder ut begreppen vad det gäller criolla som man kan finna på en del vinetiketter. För det är inte en druva utan i själva verket flera.
Läs mer »Retsina, vin gjort med kåda från pinjetallen, har en smak som verkligen för tankarna till greklandssemestern. Här berättar vi mer om det speciella vinet Retsina.
Läs mer »Ett korkskadat vin är inte att man fått rester av kork i vinglaset utan det är en defekt, och vinet ska då reklameras vid restaurangbesöket eller till Systembolaget. Men hur vet man om vinet är korkskadat?
Läs mer »Pét Nat är ett mousserande vin som fått en rejäl uppsving i popularitet tack vare trenden med naturviner och hantverksmässiga viner. Men vad är det egentligen? Här förklarar vår sommelier Mats Claësson.
Läs mer »Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.
Läs mer »Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.
Läs mer »Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.
Läs mer »Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.
Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben
Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.
Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.