Öppna dagens lucka i vår adventskalender!

Missa inte vår adventskalender med ett nytt, spännande vintips bakom varje lucka fram till julafton! Vi har samlat 24 favoriter som vi gärna vill dela med oss av, så följ med oss på folk o folk varje dag fram till jul och upptäck en värld av vin.

Till kalendern.

Adventskalender med vintips 2023.

Nya viner.

1 december är startskott för glögg.

Äntligen är det dags för det vi alla längtat efter ända sedan sommarsemestern tog slut: Glöggfika! Nu dukar vi fram glöggmuggarna, russin, mandlar och läckra tilltugg och värmer på den klassiska glöggfavoriten – eller kanske serverar en av årets nyheter i ett glas med lite is?

Årets glöggnyheter:

Lär dig mer om vin.

Så väljer du vin till julbordet.

Det traditionella och vanligaste dryckesvalet till julmaten är julöl, julmust och kryddat brännvin. Men många föredrar att låta julbordets läckerheter ackompanjeras av vin. Vi hjälper dig att hitta de rätta vinerna till julmaten. Till vintipsen.

Viner till julmat.
Vita och roséboxviner till jul.

6 vita boxviner till jul.

Många förknippar den mörka, kalla årstiden med rött vin men här vill vi lyfta det vita vinet och rosén som ett trevligt alternativ. Perfekt till julens kalkon, lax och brysselkål.

Till vintipsen.

Röda boxviner till jul.

6 röda boxviner till jul.

Bag-in-box är en förpackning vi svenskar brinner för lite mer än man gör i andra länder. Den är både praktisk och miljövänlig. Här är din guide till de bästa röda boxarna i jul och nyår. 

Till boxtipsen.

Dessertviner till jul.

5 dessertviner till jul.

Det är mycket som går åt det söta hållet på både julbord och vid glöggfikat. Här har vi listat några dessertviner som på ett bra sätt möter julens sötma.

Till dessertvinerna.

Prisat i pressen.

Vill du få Sveriges bästa veckobrev om vin?

Läs om nya viner, vinprovningar, tävlingar och få de senaste recepten innan alla andra – prenumerera på folk o folks nyhetsbrev.

Matprat och tips.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.

Se filmerna »