Nya viner.

Olika svampar på en tallrik.

Att välja vin till svamp.

Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Och vilket svampår vi har! Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.

Goda viner till svamp.

Lasagne med svamp och taleggio.

Vegetarisk lasagne med taleggio och svamp.

En fantastisk rätt att använda svampskörden till! Detta är ett bevis på att vegetarisk lasagne absolut inte behöver vara tråkig! Här är en otroligt smakrik variant med taleggio och svamp bland annat.

Till receptet.

Lyxig smörgås med kantareller.

Lyxig smörgås med örtsmör, flankstek och kantareller.

Ett riktigt gott surdegsbröd med örtsmör, marinerad och stekt flankstek, karamelliserad rödlök, smörstekta kantareller och så lite rårörda lingon på det. Himmelskt gott att servera med ett fylligt rödvin!

Till receptet.

Pizza Bianco med svamp.

Pizza Bianco med svamp och parmesan.

Den här pizzan innehåller så mycket smak! Toppa gärna pizzan med svampen du hittat i skogen och färska örter eller grönkål. Det sistnämnda är en storfavorit hos Linnéa. Här fick det bli basilika, vilket också är himla gott!

Till receptet.

Vin- och Grappaprovning i Karlstad 19/10.

Den 19 oktober håller vi en spännande vinprovning i Karlstad med drycker från Venetien – både Amarone och Grappa. Vi provar fem olika viner och fyra sorters Grappa. Evenemanget kostar 650 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Läs mer och boka plats.

Provning av viner från Venetien.

Vill du få Sveriges bästa veckobrev om vin?

Läs om nya viner, vinprovningar, tävlingar och få de senaste recepten innan alla andra – prenumerera på folk o folks nyhetsbrev.

Matprat och tips.

Cabernet sauvignon - världens mest populära druva

Den 7 september är det Internationella cabernet sauvignon-dagen och det finns många anledningar att fira världens mest odlade druva vars karaktärsdrag är svarta vinbär, mörka körsbär och en viss kryddighet av grön paprika.

Hitta en ny cabernet-favorit:

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Lär dig mer om vin.

Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.

Se filmerna »