Nya viner.

Viva Italia! Fira Italiens nationaldag 2 juni.

3 roséviner med bra betyg i Allt om Vins senaste test:

Matprat och tips.

Vin till grillat.

Vin till grillat – så väljer du rätt.

Nu är det hög tid för grillpremiär. Vad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.

Goda viner till grillat.

Grilla kött - recept och vintips.

Grilla kött - 12 recept.

Inför grillsäsongen tipsar vi om flera goda grillrecept med tillhörande dryckestips. Klicka här för att bli inspirerad när du vill grilla kött på bästa sätt!

Till recepten.

Tillbehör till grillat.

Tillbehör till grillat.

Grillsäsongen är äntligen här men vad ska du servera till? Vi har samlat 7 enkla och goda tillbehör som passar utmärkt till kött, fisk och vegetariskt.

Till recepten.

Grillade desserter

Grilla desserten.

Om du ändå har grillen igång - varför inte tillaga en smarrig dessert också? Här har vi samlat några roliga, goda och enkla tips på hur du kan laga och servera en grillad efterrätt.

Till desserterna.

Prisat i pressen.

Robert Weil - Riesling från Rheingau

Exklusiva viner.

Här presenterar vi viner som utmärker sig. Det vill säga viner som i hög grad uppfyller de fyra hörnstenarna för ett vins kvalitet: balans, komplexitet, smaklängd och intensitet. Läs mer

Lär dig mer om vin.

Vinflaskor och pengar.

7 skandaler som skakat vinvärlden.


Att det ibland fuskas med vin är tyvärr inget nytt - men vissa brott är onekligen mer häpnadsväckande än andra. Som att blanda gift i vinet för att få en rundare smak, eller påstå att vinet tillhört en president på 1700-talet och sälja det för miljoner.

Läs mer »
Mats Claësson

Vinprovningar.


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »
Druvor

Druvor.


Det finns fler än 10000 druvsorter i världen, men det är bara några dussin som används i merparten av vinproduktionen. Lär dig mer om kända och mindre kända gröna och röda druvor.

Läs mer »
Vingård i Rhône

Vinregioner.


Lär dig mer om såväl klassiska vinregioner som mindre kända, spännande vinområden samt tips på viner därifrån som finns att köpa via Systembolaget.

Läs mer »
Gustave Lorentz i Alsace

Vinproducenter.


Vi representerar allt från små familjeproducenter till stora världsberömda vinhus. Här kan du läsa mer om alla de vinproducenter vars produkter du hittar på folk o folk.

Läs mer »
vinOvin med Mats och Niklas

Följ oss på Instagram.

Låt våra experter guida dig genom vinets värld. Ta del av upplevelserna du inte vill vara utan.

Följ oss på Instagram redan idag: @vinovin_klubben

Tove lär sig vin - vinskola

Tove lär sig vin.

Tove Norström, bland annat känd från podcasten "Trettio plus trevar", är den nyfikna nybörjaren som vill veta mer. Häng med på resan när vår egen Mats Claësson ska lära Tove allt han kan. Omöjligt uppdrag? Följ oss för att få svaret.

Se filmerna »

Vintugg med Niklas och Christopher-Robin

Vintugg.

Vintugg är vår video-serie om vad som egentligen passar till vinet – och det är inte alltid vad du väntar dig.

Se filmerna »