Demerara Distillers

Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika.

El Dorado rom

Samtidigt som det är en mycket modern producent och den första i Karibien (1995) som certifierades med kvalitetssystemet ISO 9002, så har dom också bevarat metoder och tillverkningsutrustning som gör deras rom unik.

De har fortfarande kvar en kolonnpanna i trä från 1832 som sägs vara exakt samma modell som Aeneas Coffey tog patent på 1831. Man brukar även en enkel Pot still och en dubbel Pot still som båda är av trä. Dessa tre är de enda i världen som finns kvar och i bruk. Det finns även några några mer eller mindre antika pannor av typen Savalle Still vilket innebär att Demerara Distillers kan producera nio olika typer av destillat. Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85 000 fat. El Dorado som är det mest kända varumärket lanserades 1992.

Besök Demerara Distillers hemsida