Krämig chokladmousse med romganache.
Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer »Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika.
Samtidigt som det är en mycket modern producent och den första i Karibien (1995) som certifierades med kvalitetssystemet ISO 9002, så har dom också bevarat metoder och tillverkningsutrustning som gör deras rom unik.
De har fortfarande kvar en kolonnpanna i trä från 1832 som sägs vara exakt samma modell som Aeneas Coffey tog patent på 1831. Man brukar även en enkel Pot still och en dubbel Pot still som båda är av trä. Dessa tre är de enda i världen som finns kvar och i bruk. Det finns även några några mer eller mindre antika pannor av typen Savalle Still vilket innebär att Demerara Distillers kan producera nio olika typer av destillat. Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85 000 fat. El Dorado som är det mest kända varumärket lanserades 1992.
Som avslut på middagen bjuder Linnéa här på en krämig chokladmousse med romganache.
Läs mer »Här har Linnéa gjort en makalöst god chokladtårta som är fylld och täckt med en härlig chokladkräm som fått smak av rom.
Läs mer »The Old Cuban är en välbalanserad cocktail med mörk rom och mynta, twistad med champagnens elegans. Tina Shine guidar dig till en perfekt Old Cuban.
Läs mer »Dark & Stormy är en av de mest populära romdrinkarna som har fräscha toner av lime och ingefära.
Läs mer »Njut av en vegansk milkshake med ananas och kokos i sensommarsolen. Jag garanterar wow-faktor och ett Instagram-vänligt resultat.
Läs mer »Romdrinken Planter's Punch uppkom under det sena 1800-talet men man är inte riktigt säker på var den uppfanns. Vissa hotell i Charleston och St. Louis har gjort anspråk på drinken men det är mer sannolikt att drinken uppfanns på Jamaica.
Läs mer »Burning Storm är en rosaskimrande och elegant drink som görs med Koskenkorva Rhubarb, mörk rom och ginger beer. Toppa med lime.
Läs mer »En syrlig och fruktig drink med framträdande smak av fatlagrad kvalitetsrom.
Läs mer »Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.
Läs mer »Linnéa har tagit fram en kaffedrink med smak av choklad och smörkola som passar perfekt efter en dag ute i kylan.
Läs mer »Den här fantastiskt goda drinken har sitt ursprung i New Orleans, där den än idag serveras flitigt runt om i barerna. Det är en perfekt cocktail att imponera på vännerna med.
Läs mer »Den populära cocktailen Mai Tai som görs på rom och skapades 1944, har en kul historia bakom sitt namn.
Läs mer »En svalkande och somrig romdrink som passar utmärkt för de lata dagarna i hängmattan eller som fördrink på sommarfesten.
Läs mer »