Med våren kommer Koskenkorva Vodka 7 Botanicals.

Så är det äntligen den tiden på året, den tiden då Koskenkorva släpper den limiterade upplagan av Vodka 7 Botanicals.

Med våren kommer Koskenkorva Vodka 7 Botanicals

Nu kommer årets upplaga av den omåttligt populära sommarvodkan Koskenkorva Vodka 7 Botanicals. Med sin smakrika och expressiva insida samt blomstrande och expressiva utsida hyllar skapelsen Nordens ljus och långa sommarnätter. Dessutom är den ett tydligt tecken på att det blir sommar även i år.

Sedan början av 1950-talet har invånarna i byn Koskenkorva i sydvästra Finland samlats för att producera en klar och len vodka. Sedan ännu längre har det firats midsommar både i Sverige och i Finland där vissa ritualer kring midsommarnatten har framhävts. En av de mest kända folkliga traditionerna i Norden på midsommarafton är den att plocka sju olika sorters växter som man sedan lägger under huvudkudden, blomster som ska få oss att drömma om vår framtida äkta hälft. I Koskenkorva Vodka 7 Botanicals sammanflätas det gedigna hantverket med midsommarens gåtfullhet och resulterar i en fantastisk produkt både invändigt som utvändigt.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals - en tradition

Årets begränsade upplaga är den fjärde i ordningen i den folkkära serien som nu kan ses som en sommartradition. Den unika sommarvodkan har sedan den introducerades belönats med flera prestigefulla priser i den framstående tävlingen Spirits Business Vodka Masters varav en guldmedalj 2021.

Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av klassiska uppfriskande citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung samt en fläkt av granskott och ängsöt, även kallad ängarnas drottning. Utöver detta finns tydliga och förtjusande toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland. Eftersmaken dröjer sig kvar lika länge som midsommarnatten och fullbordar helhetsupplevelsen. 

– Konsumenter värdesätter genuina produkter som är kopplade till en specifik plats och som bär på och berättar en historia. Därför är jag otroligt stolt över att kunna presentera årets version av den här vodkan som gör just det. Det här är ett måste till sommarens tillställningar och avnjuts bäst som en shot eller som bas i en läcker sommardrink, säger Heini Suominen, Senior Brand Manager på Anora.

Passa på – begränsad upplaga!

Liksom tidigare upplagor presenteras vodkan i en designad glasflaska med underskön och blomsterbeprydd etikett och med den unika träkorken som är varumärkets signum.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en nyhet sedan den 2 maj och den begränsade upplagan kan lätt beställas till din närmaste Systembolagsbutik.