Koskenkorva Foraged Vodka

Koskenkorva Foraged Vodka


1151,00 kr

Systembolaget nr:

8625801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Koskenkorva Foraged Vodka har en nyansrik doftprofil med inslag av tallbarr, björkblad, fat och ljunghed. Smaken är lång med ett välbalanserat avslut.

Produktion

Koskenkorva  Foraged Vodka är en lagrad vodka gjord uteslutande på korn från Koskenkorva som smaksatts med de handplockade växterna; ljung, mjölkört, björk och tall som noggrant valts ut för att ge vodkan den bästa smaken av ört och skogsnoter. Sedan följer minst 6 månaders fatlagring i fat av fransk, amerikansk och svensk ek.

Passar till

Koskenkorva Foraged Vodka är tänkt att avnjutas antingen hemma eller på en härlig bar som en sofistikerad blandad drink

Kul att veta

Koskenkorva Foraged Vodka är en ny premiumvodka som hyllar den långa traditionen av vodkaproduktion i Koskenkorva. Med tydliga skogsnoter av tall och björk ska konsumenten tas på en smakresa till den finska naturen. Vodkan kombinerar dagens heta trender av Food Foraging och lokalt hantverk som producerats av lokalbefolkning från distriktet.Det finns ett växande intresse för vilda ätbara örter och växter. Food Foraging är en ny nordisk rörelse som under de senaste åren blivit allt mer populärt i de finare köken världen över där lokalt handplockade ingredienser blir ett exotiskt inslag i matlagningen.Den vackert utformade flaskan är ett unikt och noggrant detaljerat konstverk tillverkad i brunt glas, med en tillhörande smidesdetalj, gjord av smeden och hantverkaren Juha Koskela i hans egen verkstad nära Koskenkorva. Vodkans presentförpackning i rustikt trä med läderhandtag är designad av finländska designern Tea Latvala och kan efter användning sättas ut i skogen och nyttjas som en fågelholk.

Produkttyp

Vodka & okryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8625801

Volym

0,7 l

Varumärke

Koskenkorva

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

0 g/liter