Timorous Beastie

Timorous Beastie

Storbritannien


542,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Timorous Beastie bjuder på en lätt maltig doft med blommiga inslag och honung. Smaken öppnar med kryddigt och övergår sedan i en härlig fruktighet och söta toner av russin och fudge. Eftersmaken är medellång och söt med inslag av ek.

Produktion

The original Timorous Beastie, immortalised in Robert Burns’ famous Scots poem “To a Mouse”, was a timid, little field mouse. Echoing our national bard’s wit, ours is most certainly not for the fainthearted!Timorous Beastie är en vatted malt (blended malt). Ingen kylfiltrering görs och inga färgämnen tillsätts. Innehåller endast särskilt utvalda maltwhiskysorter från Highlands, så som Glen Garioch, Dalmore och Glengoyne.

Kul att veta

Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Några av de finaste och mest högkvalitativa whiskysorterna som går att få tag i. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och med väldig fingertoppskänsla.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

46,8 %

Volym

0,7 l

Varumärke

Douglas Laing & CO

Förslutning

Naturkork