Black Bottle Blended Scotch Whisky

Black Bottle Blended Scotch Whisky

Storbritannien


299,00 kr

Systembolaget nr:

8612901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Black Bottle har en nyanserad doft med inslag av nysågat trä, blommor, muskotnöt och rökighet. Smaken är mjuk och balanserad med rökiga torvtoner, torkad frukt, ljunghonung och salta mandlar.

Produktion

Black Bottle är en blended whisky med mycket karaktär som innehåller både maltwhisky från flera Islaydestillerier (främst Bunnahabhain) och flera från Speyside och naturligtvis ett antal utvalda Grainwhiskys från lågländerna. Tidigare var den väldigt Islayorienterad och innehöll maltwhisky från Islays alla destillerier men nu har man mer återvänt till sina nordöstliga rötter. Efter att grainwhisky och singelmalter till Black Bottle blandats samman får de under 9-12 månader ”giftas” med varandra i så kallade virgin oak casks – fat av ny ek som inte tidigare har använts för lagring av varken sprit eller vin. De nya faten adderar en viss sötma från eken vilket är ett kännetecken för just Black Bottle.

Passar till

Att avnjuta rumstempererad tillsammans med en god bok eller i goda vänners lag.

Kul att veta

Black Bottle skapades 1879 av Gordon Graham and Co som hade sitt säte Aberdeen. De tre Graham bröderna (Charles Innes, Gordon och David) verksamhet var först inriktad på te men byttes efter en tid till blandning och försäljning av skotsk whisky. Snart blev den oerhört populär hos bland annat fiskare på östkusten som hade den som sitt självklara val inför och under tuffa strapatser på stormiga hav.Distell hör till de 10 största företagen i världen inom vin- och spritbranschen. I portföljen ingår bland annat Amarula, Drostdy-Hof och Nederburg. Inom Distell Spirits finner vi en rad olika spritmärken bland annat en rad skotska whiskys sen man 2013 köpte Burn Stewart Distillers. I den skotska delen driver man 3 skotska maltwhiskydestillerier samt en stor anläggning utanför Glasgow för blandning och buteljering. De tre maltwhiskydestillerierna är Deaston som ligger i Pearthshire (Southern Highlands), Bunnahabhain på den vindpinade ön Islay och Tobermory som ligger på Mull. Distell Spirits producerar en rad olika Blended Whisky där de mest kända och framstående är Scottish Leader och Black Bottle.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

8612901

Volym

700 ml

Varumärke

Distell

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »