Scottish Leader Scotch Blended Whisky
Scottish Leader Scotch Blended Whisky

Scottish Leader Scotch Blended Whisky

Storbritannien


249,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Scottish Leader har en fruktig doft med tydligt rökighet samt inslag av fat,smörkola, läder och choklad. Smaken är rik med kryddighet, citrusskal, ljunghonung, torv och rökighet.

Produktion

En blended Whisky, det vill säga en blandning av maltwhisky och grainwhisky som lagrats på ekfat. Blandningen som givetvis är en företagshemlighet innehåller bland annat rökig maltwhisky från Bunnahabhain och Ledaig.

Passar till

Av avnjuta som den är, med is eller som ingrediens i olika drinkar.

Kul att veta

Scottish Leader skapades under 1800-talet och återlanseras 1970. Man säljer för närvarande cirka 6 miljoner flaskor per år och är bland annat mycket stora i Taiwan och Sydafrika.Distell hör till de 10 största företagen i världen inom vin- och spritbranschen. I portföljen ingår bland annat Amarula, Drostdy-Hof och Nederburg. Inom Distell Spirits finner vi en rad olika spritmärken bland annat en rad skotska whiskys sen man 2013 köpte Burn Stewart Distillers. I den skotska delen driver man 3 skotska maltwhiskydestillerier samt en stor anläggning utanför Glasgow för blandning och buteljering. De tre maltwhiskydestillerierna är Deaston som ligger i Pearthshire (Southern Highlands), Bunnahabhain på den vindpinade ön Islay och Tobermory som ligger på Mull. Distell Spritis producerar en rad olika Blended Whisky där de mest kända och framstående är Scottish Leader och Black Bottle. Har tilldelats Silver i San Francisco Wine Spirit Competition 2018 och Silver i International Wine Spirit Competition 2018.

Ursprung

Storbritannien

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Volym

700 ml

Förpackningstyp

Flaska