Gustave Lorentz i samarbete med Master of Wine Julie Nyheim.

Gustave Lorentz Signature Series Pinot Blanc är ett vin som skapats av vinproducenten Gustave Lorentz i samarbete med Master of Wine Julie Nyheim med ambitionen att ta fram ett ursprungstypiskt och personligt kvalitetsvin.

Gustave Lorentz i samarbete med Master of Wine Julie Nyheim

Signature Series Pinot Blanc är ett vin som skapats av Gustave Lorentz erfarna vinmakare i samarbete med Master of Wine Julie Nyheim med ambitionen att ta fram ett ursprungstypiskt och personligt kvalitetsvin.

Signature series är en vinserie där Anora samarbetar med välkända vinproducenter runtom i världen. Gemensam nämnare är att vinerna ska hålla hög kvalitet samtidigt som de reflekterar ursprunget och producentens filosofi. Vinnamnet på flasketiketten är handskrivet av vinmakaren för att ytterligare förstärka hantverket. Nu har turen kommit till Alsace och kvalitetsproducenten Gustave Lorentz belägen i byn Bergheim, ett område känt för sina kvalitetsviner.

Pinot blanc är en mångsidig druva med spännande karaktärer och en av Alsace klassiska druvor. Till det här vinet har druvorna vuxit på områdets kullar och det färdiga vinet är en blandning (cuvée) av noggrant utvalda viner i samverkan mellan Master of Wine Julie Nyheim och Gustave Lorentz erfarna vinmakare. Master of Wine beskrivs som den högsta kvalificeringen och den mest prestigefyllda titeln du kan uppnå i vinvärlden. I dagsläget är det endast ett fåtal personer i världen som får kalla sig det.

- Det är både roligt och en ära att ha fått arbeta med Gustave Lorentz-familjen för att gemensamt skapa vår nya Signature Series Pinot Blanc, säger Julie Nyheim. Tack vare pinot blancs unika kombination av smakstruktur, ursprungsidentitet och frisk syra var valet av druva till det här vinet lätt. Målet har varit att skapa ett vin med den genuina Alsacepersonligheten där komplexa aromer och mineralitet möter en charmerande och attraktiv smak. Det har varit viktigt att undvika mänsklig inblandning så långt det varit möjligt för att på så sätt låta vinet tala för sig själv, säger Julie.

Gustave Lorentz Signature Series pinot blanc lanseras i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till alla butiker.