Mindre socker
Château de Camensac

Château de Camensac

Frankrike


345,00 kr

Systembolaget nr:

9299701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Château de Camensac har en nyanserad och inbjudande doft med svarta vinbär, svarta mullbär, kryddor, fat, kaffe samt en fläkt av rosor och flinta. Vinet har stadiga, men mjuka och behagliga tanniner. Smaken är intensiv och lång med fina toner av mörka frukter, kryddor, fat, kaffe samt ett stråk av viol.

Produktion

Vinet är baserat på 53% cabernet sauvignon och 47% merlot. Musten jäste tre veckor i tempererade betongtankar och rostfria ståltankar med daglig överpumpning av skalmassan. Vinet har lagrats cirka ett och ett halvt år på franska ekfat om 225 liter, så kallade barriques. Cirka 40 procent av faten var nya.

Passar till

Gott till kraftfulla anrättningar på kött eller fågel där det gärna får finnas krämiga eller feta komponenter. Kan även avnjutas med en lagrad hårdost.

LammNötköttLabel: Ost

Kul att veta

Château de Camensac är ett anrik egendom i Haut-Médoc som sedan 2005 drivs av av Celine Villars och Jean Merlaut som även driver Chasse-Spleen och Gruaud Larose. Vingårdarna på 86 hektar är uppodlade med 50% cabernet sauvignon och 50% merlot. Hållbarhetsarbetet är väl utvecklat och man är certifierad enligt steg 3 i den franska hållbarhetscertifieringen HVE.


91 poäng (+)

Ett ungt, friskt vin med solmogen frukt, mörka bär, bra balans, bra syra och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, kaffe, mörk choklad, ceder, blyerts, mineraler och fat.

- Dina Viner Professial Edition, Juli 2023


BRA KÖP

Smakrik med toner av vinbär örter och rostade kryddor. Markerade men balanserande syror och fin längd.

- Allt om Vin, juni 2023

Produkttyp

Rött vin

Alkoholhalt

0,1 %

Systembolaget nr

9299701

Volym

0,75 l

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Haut-Médoc

Sockerhalt

13 g/liter

Druva

Cabernet Savignon, Merlot

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras och utvecklas under många år.