Strukturerat och elegant vin med kraft och definition med smak av mogna körsbär och mörka plommon, toner av vilda örter och en rökig mineralitet.
Produktion
Tempranillo-druvorna avstjälkades och jästes med enbart sin naturliga jäst i rostfria ståltankar. Efter macerationen flyttades vinet till ekfat där malolaktisk jäsning och fortsatt lagring ägde rum. Vinet lagrades 12 månader i äldre franska ek-foudres om 3500 liter innan det genomgick en lättare filtrering innan slutlig buteljering.
Passar till
Rustika rätter av lamm och nötkött.
Kul att veta
Artukes filosofi går ut mycket på att bevara det arbetssätt som varit traditionellt i regionen, och ett sätt som detta manifesterar sig på är att de uteslutande använder sig av fristående bushvines. Detta inkluderar även deras nyplanteringar. aso Las Mañas är Artukes högst belägna vingård, och ligger på över 700 meter över havet. Vingården består av enbart tempranillo, och rankorna är planterade mellan 1990 och 2013. För att ge extra stabilitet mot de kraftiga vindar som drar fram över vingården så är alla rankor uppbundna på individuella pålar.