EkologiskMindre socker
Tenuta Rocca Barbera d'Alba

Årgång:

2022

Tenuta Rocca Barbera d'Alba

Italien


161,00 kr

Systembolaget nr:

5945801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Tenuta Rocca Barbera d'Alba har en inbjudande doft med inslag av körsbär, skogshallon, röda plommon, lakrits och en touch av färska örter. Vinet har en hög fin syra och i den trevliga smaken hittar vi toner av röda skogsbär, körsbär, röda plommon och örter.

Produktion

Efter nogrann selektion både i vingården och i vineriet jäser man vinet under temperaturkontrollerade former. Vinet lagras i tankar innan lanseringen.

Passar till

Utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken. Eftersom Barbera har en hög syra bör man möta det i maten genom syrlighet, sälta eller feta komponenter. Vinet är även ypperlig till ost och charkuterier.

PastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Denna familjeägda egendom ligger i Ornati i området Monforte d’Alba. Den drivs av Gianni och hans son Andrea och den vackra egendomen består av 15 hektar vinodlingar. De är mest känd för sina Barolo viner, men producerar även en rad andra viner på bland annat barbera, dolcetto och chardonnay.


14 poäng +/mer än prisvärt

Doft av björnbär, anis, plommon, mandel, körsbär, viol, brasved och lite tjära. Ung, mjuk smak med polerade tanniner och en pigg läskande fruktsyra.

- Munskänkarna. Vintesten, februari 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5945801

Volym

0,75 l

Varumärke

Tenuta Rocca

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Barbera d'Alba

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Barbera

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas ett par år om man så önskar.