Glögg.

Vad vore väl en jul utan glögg? Det är nästan omöjligt att föreställa sig! Glöggen är synonym med adventsfirande och julmys och Blossa är glöggen vi älskar.

Blossa glögg
Blossa glögg

Vad vore väl en jul utan glögg? Det är nästan omöjligt att föreställa sig. Glöggen är synonym med adventsfirande och julmys och Blossa är glöggen många älskar. Blossa glögg är en framgångssaga utan motstycke, med ett unikt recept som i närmare 150 år varit en välbevarad hemlighet. Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Här hittar du alla goda glöggsorter från Blossa och tips på recept och drinkar.

Blossa starkvinsglögg

Blossa Starkvinsglögg Röd

97,00 kr


Klassisk starkvinsglögg med en stor och generös doft av klassisk kryddning med inslag av pepparkaka och russin. Smaken är fylligt kryddig smak och du hittar tydliga toner av russin, kardemumma och torkad frukt.

Blossa Starkvinsglögg Vit

97,00 kr


Denna vita starkvinsglögg tillverkas av vitt vin samt starkvin som smaksatts med Blossas klassiska glöggkryddorna. Smaken är fyllig med en frisk citruston, inslag av kardemumma och kryddnejlika. Eftersmaken är härligt lång och kryddig.

All glögg i Blossafamiljen utgår från samma grundrecept.

Den unika kryddblandningen med bland annat kryddnejlika, kardemumma och ingefära kommer från utvalda odlare i länder som Kina och Guatemala.

Kryddorna provas och köps in under perioden augusti-september året innan aktuell julsäsong. Kryddorna extraheras i sprit under fyra veckor, därefter följer en tre månaders mognadslagring av kryddblandningen.

Vinglögg