Två nya viner där Domaine Jones briljerar.

Nu lanseras två viner från Domaine Jones, en av södra Frankrikes mest intressanta egendomar. En rosé och ett rött vin som visar mycket skickligt hantverk.

Rosé och Fitou från Katie Jones

Nu lanserar vi två nya viner från en av södra Frankrikes mest intressanta egendomar. En rosé och ett rött vin som visar mycket skickligt hantverk.

Katie Jones

Rosé där allt sitter på plats 

Katie Jones Rosé är en rosé med blek färg och en smak och karaktär som väl möter de så hyllade rosa vinerna från Provence, men till ett helt annat pris! Ett vin vi verkligen gillar och därför lanseras detta mycket prisvärda vin som en folk o folk selection. Börja med att tända grillen och avnjut ett glas medan du väntar på den rätta glöden. Grilla en tonfiskfilé samt grön sparris och gör en fräsch sallad med bland annat vattenmelon och svarta oliver. En ljuv förening som ger en vink om livets mening.

Fitou med en balans som imponerar

Nu är det dags för den nya årgången av Domaine Jones Fitou och 2017 gör ingen besviken. Detta är ett av vår dryckesexpert Mats Claëssons favoritviner som han gärna tar fram när det vankas en god köttbit eller när den ört- och rödvinsdoftande vegetariska grytan står på spisen.

Domaine Jones Fitou Vielles Vignes

169,00 kr

199,00 kr


Domaine Jones Fitou har en intensiv doft med ett härligt djup och nyansrikedom. Man finner toner av mörka körsbär och björnbär, örtkryddor, svartpeppar, mynta lätt rökiga toner och en touch av gummi. Smaken har en mycket bra balans mellan en fin fruktighet, bra syra och silkeslena tanniner. Både smaklängden och intensiteten är ypperlig och man finner inslag av mörka bär, körsbär, svartpeppar, örter, lätt ton av vanilj och väl integrerade fat.

En av södra Frankrikes mest intressanta producenter

Katie Jones är en gladlynt engelska som vid ung ålder såg en film med Britt Ekland där rollfiguren blir över öronen förälskad i en fransman, gifter sig och flyttar till Frankrike. Det skapade en dröm hos den unga Katie och vid 25 års ålder blev det verklighet och hon åkte över kanalen för att börja jobba på ett vinkooperativ i södra Frankrike. Till slut hade hon blivit export- och marknadsansvarig och livet lekte. Men år 2007 besökte hon en vacker sluttande vingård med svart skiffer nedanför slottet Quéribus med fantastisk utsikt över Maurydalen. Katie blev genast förälskad och köpte 2008 vingården med 70-åriga stockar och detta blev grunden till Domaine Jones. Vineriet som ligger inom appellation Fitou i byn Tuchan är från början en tåghall som byggdes 1905 och användes som nattförvaring för "Tuchan Express", ett ånglok som nådde den då imponerande hastigheten på 8 km i timmen. Anläggningen stängdes 1935 men har nu varsamt renoverats till att bli hemadress för Domaine Jones. Idag drivs egendomen av Katie och Jean Marc och man äger totalt 12 hektar som är fördelat på 20 små vingårdar med gamla stockar (40-100 år gamla). Vingårdarna är belägna i Maury, Paziols och runt byn Tuchan.

Katie Jones Rosé

89,00 kr

101,00 kr


Doften i Katie Jones Rosé folk o folk selection är härligt fräsch och fruktig med toner av röda frukter, smultron och en fläkt av apelsin och blommor. Smaken är fräsch och fruktig med inslag av röda frukter och bär samt en klädsam lätt blommighet och ton av apelsinzest.

Utvalda medlemsviner med hemligt nummer

folk o folk selection är väl utvalda drycker som erbjuds exklusivt för folk o folks läsare. De produkter som lanseras under namnet folk o folk selection har genomgått en omfattande urvalsprocess och lanseras i Systembolagets beställningssortiment med ett hemligt artikelnummer. Det vill säga att produkterna är dolda på Systembolagets hemsida. Det dolda numret får man enbart tillgång till via folk o folk. Viner som lanseras som folk o folk selection är noga utvalda av folk o folks erfarna och skickliga vinprovare. ”Drycker i folk o folk selection har alltid personlighet och har en smak, karaktär och kvalitet som ligger oss mycket varmt om hjärtat” förklarar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson.