Ungersk rebell tar plats i det fasta sortimentet.

I Systembolagets septembersläpp dök denna spännande ungrare upp, ett vin man i Ungern kallar "sandens vin". The Rebellion gör entré med både attityd, kvalitet och miljötänk.

The Rebellion, lansering 1 september.

Den 1 första september var det släpp av nyheter i Systembolagets fasta sortiment, med flertalet spännande nylanseringar på hyllorna. En av dessa är The Rebellion – en ungersk nykomling på den svenska marknaden som vi tror är här för att stanna.

Vinet är gjort av två lokala druvor. Dels cerszegi füszeres, en av de mest populära druvorna i Ungern. Karaktäristiskt för druvan är att den är mycket aromatisk och har en hög syra. Den andra druvan, aletta, är en tålig druva som därför blivit populär bland vinbönderna i landet – inte minst för de som vill odla ekologiskt. Denna druva bidrar med aromer av blommor, persika och söta druvor.

Odlar vin för att bevara naturen

Vinet är en blend av druvor som kommer från flera olika vingårdar i regionen Kunság, som ligger i en av Ungerns största vinregioner: Donau-Tisza Interfluve. Jorden här består till stor del av sand, och traditionellt odlade man vinrankor här just för att binda sanden från att blåsa bort. Detta är anledningen till att viner som odlas här lokalt kallas "sandens vin".

The Rebellion har fått jäsa på temperaturkontrollerade ståltankar innan buteljering på PET-flaska. Flaskan är tillverkad av 100% återvunnen plast, vilket ger 3-4 ggr mindre klimatpåverkan än en klassisk glasflaska.

Lekfullt vin med frisk syra

Vinet i sig är fräscht och fruktigt. Ett kvalitetsvin med toner av päron, citrus och örter, med en krispigt frisk syra. Här finns även toner av solmogen frukt, persika, krusbär och vita blommor. Ett okomplicerat vin för dig som gillar att tänka utanför boxen!

The Rebellion

82,00 kr


The Rebellion har en läcker och inbjudande doft av päron, citrusfrukter och örter. I munnen krispigt med frisk syra och mycket solmogen frukt, persikor, krusbär och vita blommor. Lekfullt och okomplicerat med läskande avslut.

Budapest

Besök Budapest.


Budapest är inte bara gulasch och paprikarätter utan här finns gott om alternativ för foodisar och vinintresserade. folk o folk har besökt staden och botaniserat bland några av deras fine dining-krogar, vinbarer och en kitschig ruinbar.

Läs mer »