O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition.

Vi är glada att presentera ännu ett spännande samarbete mellan O.P. Anderson och mikrobryggeriet Omnipollo. Resultatet är en banbrytande akvavit som enbart säljs i 2.400 exemplar.

O.P.Anderson Omnipollo Stout

När utopi blir verklighet

Som ett naturligt led i strävan att presentera nya och innovativa drycker lanseras nu O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition, en banbrytande skapelse där stout möter aquavit på ett makalöst sätt. Drycken är en unik upplevelse med smak av idévärlden och liknar inte något annat O.P. Anderson tidigare lanserat. Som namnet antyder är det här ett verk som lanseras i begränsad upplaga och är ett riktigt ”håll k*ften äventyr”.

Efter den minst sagt lyckade lanseringen av Omnipollo®️ Anderson alkoholfri snapsöl kommer nu nästa revolutionerande produkt i det fruktbara samarbetet mellan Omnipollo och O.P. Anderson.

Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en unik upplevelse där verkligheten överträffar dikten. Som vanligt är det den erfarne kryddmästaren Jonas Odland som stått bakom spakarna vid framställningen av aquaviten i nära samarbete med killarna på Omnipollo. Bakom Omnipollo står bryggare Henok Fentie och konstnären Karl Grandin som gjort sig ett namn genom sina experimentella och innovativa ölsorter. I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition blandas Omnipollo Noa Stout med O.P. Anderson Original Aquavit där resultatet är en utopi som blivit verklighet.  

- Det nära samarbetet mellan Omnipollo och O.P. Anderson märks även på flaskans lekfulla och smått psykedeliska etikett som lämnar få oberörda. Vi ville ta oss an det ikoniska O.P. Anderson-uttrycket genom att titta på det genom en Omnipollo-lins. Genom att omtolka varje element som den klassiska O.P. Anderson-etiketten är uppbyggd av, har vi velat skapa något som ligger nära originalet men som på samma gång befinner sig i en helt annan dimension, säger Karl Grandin.

Henok Fentie och Jonas Odland vid dukat bord

O.P Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en otroligt välsmakande aquavit med en avrundad kryddighet och rostade malttoner tillsammans med inslag av choklad och torkad frukt. En ljum fläkt av ek och vanilj återspeglar fatmognaden och den mörka och söta maltigheten i ölen. Eftersmaken med alla dess välsmakande aromer stannar i munnen länge vilket bidrar till dess komplexitet. 

- I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition har vi tagit vara på den aromatiska karaktären i den fylliga ölen genom destillering på pot-stills. Vi blandade sedan öl-destillatet med vår O.P. Anderson Original Aquavit som under flera års tid legat på amerikanska Bourbonfat. Detta gör de traditionella akvavitkryddorna, kummin, anis och fänkål, mildare och samtidigt extraheras de aromatiska essenserna från den whisky-infuserade eken, säger Jonas Odland. Resultatet är fantastiskt och bättre än något vi någonsin kunnat drömma om, säger Jonas. 

O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition lanseras den 27 september i Systembolagets beställningssortiment. 2.400 flaskor finns så här gäller det att hänga på låset.

O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition

299,00 kr


O.P Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en otroligt välsmakande aquavit med en avrundad kryddighet och rostade malttoner tillsammans med inslag av choklad och torkad frukt.En fläkt av ek och vanilj återspeglar fatmognaden och den mörka och söta maltigheten i ölen.