Nya intressanta viner i Systembolagets beställningssortiment.

Nu lanseras ett pärlband av intressanta viner med personlighet i Systembolagets beställningssortiment.

Systembolagets beställningssortiment

Nu lanseras ett pärlband av intressanta viner med personlighet i Systembolagets beställningssortiment.

Viner med karaktär från Etnas sluttningar

Planeta är en av de mest prominenta vinproducenterna på Sicilien, och det är ingen tvekan om att vinerna som kommer från Etnas sluttningar har en av Italiens mest intressanta ursprungsbeteckningar. Nu lanserar vi två nya viner från Planeta i Systembolagets beställningssortiment.

Planeta Eruzione 1614 Bianco 2018

289,00 kr


Det vita vinet Planeta Eruzione 1614 Bianco från den lokala druvan Carricante kryddas med lite Riesling, och resultatet är ett härligt nyanserat vin som verkligen ger mersmak.

Planeta Eruzione 1614 Rosso

289,00 kr


Det röda vinet med samma namn baseras på Nerello Mascalese och en portion med Nerello Cappuccio. Vissa delar av vinets eleganta profil för tankarna till Pinot Noir som paras med de tydliga tonerna från den vulkaniska jordmånen och en tanninstruktur som påminner om viner från Nebbiolodruvan. Obs! lanseras den 20/6

Välgjorda ekologiska viner från södra Rhône

Familjen Grangeon har drivit vinegendomen Domaine de Cristia sen den grundades av Etienne Grangeon för 70 år sedan. Den välskötta vinanläggningen ligger i byn Courthézon vid gränsen till appellationen Châteauneuf-du-Pape. Nu lanserar vi ett ekologiskt vin i Systembolagets beställningssortiment som har sin grund i druvan Grenache.

Domaine de Cristia Chateauneuf-du Pape

499,00 kr


Châteauneuf-du-Pape är ett mycket gammalt vindistrikt i södra Rhône-dalen, strax norr om Avignon. Området har fått sitt namn efter ett sommarslott som påvestaten byggde under den period från 1309 till 1376 då påvarna residerade i Frankrike. Hela 13 druvsorter är tillåtna i produktionen av Châteauneuf-du-Pape, men i vinet från Domaine Cristia är det Grenache som basar tillsammans med Syrah, som ger mörka frukter, struktur och balans till vinet. År 2016 är för övrigt en ypperlig årgång i södra Rhônedalen.

03.06.2019