O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition

O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition


299,00 kr

Systembolaget nr:

5370602

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

O.P Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en otroligt välsmakande aquavit med en avrundad kryddighet och rostade malttoner tillsammans med inslag av choklad och torkad frukt. En ljum fläkt av ek och vanilj återspeglar fatmognaden och den mörka och söta maltigheten i ölen. Eftersmaken med alla dess välsmakande aromer stannar i munnen länge vilket bidrar till dess komplexitet.  OBS! SLUTSÅLD

Produktion

I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition har vi tagit vara på den aromatiska karaktären i den fylliga ölen genom destillering på pot-stills. Vi blandade sedan öl-destillatet med vår O.P. Anderson Original Aquavit som under flera års tid legat på amerikanska Bourbonfat. Detta gör de traditionella akvavitkryddorna, kummin, anis och fänkål, mildare och samtidigt extraheras de aromatiska essenserna från den whisky-infuserade eken. Resultatet är fantastiskt och bättre än något vi någonsin kunnat drömma om.

Kul att veta

Efter den minst sagt lyckade lanseringen av Omnipollo®️ Anderson alkoholfri snapsöl kommer nu nästa revolutionerande produkt i det fruktbara samarbetet mellan Omnipollo och O.P. Anderson.  Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en unik upplevelse där verkligheten överträffar dikten.  Som vanligt är det den erfarne Kryddmästaren Jonas Odland som stått bakom spakarna vid framställningen av aquaviten i nära samarbete med killarna på Omnipollo.   Bakom Omnipollo står bryggare Henok Fentie och konstnären Karl Grandin som gjort sig ett namn genom sina experimentella och innovativa ölsorter. I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition blandas Omnipollo Noa Stout med O.P. Anderson Original Aquavit där resultatet är en utopi som blivit verklighet.  Endast 2400 flaskor släpps i Sverige, den 27e september i Systembolagets beställningssortiment. 

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

40 %

Systembolaget nr

5370602

Volym

0,5 l

Varumärke

O.P. Anderson