Mindre socker
Bodega La Ermita Toro

Årgång:

2018

Bodega La Ermita Toro

Spanien


405,00 kr

Systembolaget nr:

5971701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Bodega La Ermita Toro har en djup och nyanserad doft med inslag av vanilj, kakao, kaffe, skogsbacke, kryddor och torkade blåbär. Smaken är rik och lång med toner av fat, vanilj, kakao, kaffe, torkade mörka frukter och ett stråk av torkade örter och kryddor.

Produktion

Vinet kommer från 100% Tinta de Toro som är en gammal klon av Tempranillo. De kommer från en mycket gammal vingård med en stenrik sandjord där vinlusen aldrig fått något fäste. Efter den omsorgfulla selektionen både i vingården och i vinieriet får vinet efter jäsningen lagras i fat av fransk och amerikansk ek under 12-14 månader.

Passar till

Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar. Varför inte servera grillad renkalvkotlett med en blåbärssås, gräddstuvad skogssvamp och råstekt potatis.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodega La Ermita är ett mycket ambitiöst vinvarumärke framtaget av den spanska vinföretaget Garcia Carrion. Bodega La Ermita är prestigeviner som kommer från olika delar av Spanien och uteslutande från högt klassade vingårdar med gamla stockar. Nu kommer det till Sverige fyra Bodega La Ermita viner från ursprungen Rioja, Toro, Ribera del Duero och Jumilla.


92 poäng

Toro finner vi väster om Valladolid och ett par timmars resa från Madrid. Här går tempranillo under namnet tinta de Toro och denna buteljering är precis som de övriga från riktiga åldersherrar till vinrankor. Här får vi ett inbjudande aromatiskt och vitpepprigt doftspektra med fin mix mellan ljusa och mörka bär, kryddiga undertoner och blommiga instick. Smaken är behaglig i sin charmanta fruktmognad och har samtidigt skärpa i syran och omslutande tanniner. Röd citrus i det långa fästande avslutet. Spännande vin som dricks väldigt fint redan nu.

- Livets Goda.se, april 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5971701

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Naturkork

Region

Spain - Toro - Toro

Sockerhalt

1 g/liter

Druva

Garnacha, Tinta de Toro

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ytterligare ett par om man så önskar.