I glaset ett druvtypiskt, strukturerat och nyanserat vin med tydliga inslag av bigarråer, skogshallon och syrliga tranbär samt toner av apelsinzest, torkade kryddor och lakrits.
Produktion
Tillverkat på druvorna pinor noir. Vinet lagrades i franska ekfat i tio månader på sin jästfällning. En mindre andel av faten var nya. Vinet buteljerades därefter utan filtrering.
Passar till
Passar till eleganta rätter av fågel och fisk eller vegetariska rätter.
Kul att veta
Druvorna till vinet kommer från fyra olika vingårdar runt Santa Barbara County. Från Fiddlestix, Donnachadh, Presqu'ile och Wild King. Jordmånerna varierar vingårdarna emellan, men alla är kustnära och svala.
En liten andel av druvorna lämnades som hela klasar, och resten avstjälkades efter handsortering. Druvorna krossades varsamt och fick gå igenom sju dagars kallmaceration innan alkoholjäsningen inleddes i rostfria ståltankar. Jäsning och påföljande maceration varade i kring 14 dagar, innan vinet pressades i en gammeldags korgpress och fördes över på ekfat för vidare lagring.