Nyhet

logo
Mindre socker
Luigi di Grasso Alta Langa Metod Classico

Luigi di Grasso Alta Langa Metod Classico


289,00 kr

Systembolaget nr:

5823301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Luigi di Grasso Alta Langa Metodo Classico har en nyanserad doft med inslag av persika, rostat bröd, citrus, honung samt en fläkt av nougat. Smaken är fruktig och frisk med fina toner av persika, rostat bröd, gula päron, citrus samt en fläkt av äpplen och nougat.

Produktion

Druvorna som handskördas (70% pinot noir och 30% chardonnay) kommer från utvalda vingårdar på en genomsnittling altitud på 500m.öh. Musten jäser vid en temperatur av 18-20 grader och får sedan vila med jästfällningen fram till våren, då den omsorgsfulla blandningsproceduren genomförs. Efter den andra jäsningen på flaskan lagras vinet med jästfällningen minst 30 månader.

Passar till

Är utmärkt god att dricka som den är, men är också en mycket välkommen gäst vid det dukade bordet. Servera gärna som aperitif eller till lätta och medelkraftiga anrättningar på fisk och skaldjur.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetariskt

Kul att veta

Alta Langa DOCG är en ursprungsbeteckning som enbart gäller mousserande vin från områdena Asti, Alessandria och Cuneo i Piemonte i Nordvästra Italien. Vingårdarna behöver ligga på minst 250 meters höjd över havet. Vinerna måste vara årgångsbetecknade och tillverkade enligt den traditionella metoden. Det vill säga att det måste fått sin kolsyregivande jäsning på flaska. Luigi di Grasso är ett varumärke som är framtaget av Anora. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanserades en Barbera och Nebbiolo, sedan en Barolo och ett rosévin, Rosato. Nu är det dags för ett högklassigt mousserande vin. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5823301

Volym

0,75 l

Varumärke

Luigi Di Grasso

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Piedmont - Piedmont

Sockerhalt

3,2 g/liter

Druva

Pinot Noir, Chardonay

Lagring

Är utmärkt god att att avnjuta idag, men kan även lagras under ett par år om man så önskar.