Elegant Bardolino lanseras som folk o folk selection.

Nu lanserar vi en förföriskt elegant Bardolino ; Villabella Morlongo Bardolino, under vår kvalitetsstämpel folk o folk selection.

Villabella Morlongo Bardolino folk o folk selection

Viner med det lilla extra, nu en elegant Bardolino

- Drycker under folk o folk selection har alltid personlighet och har en smak, karaktär och kvalitet som ligger oss mycket varmt om hjärtat, förklarar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson.

Nu är det dags för ett vin som lockar med sin elegans och finstämdhet och passar likaväl till festmiddagen som till att förgylla vardagen. Det är en välgjord Bardolino från producenten Villabella. Ett vin som har en slank kropp, fin fruktighet, nyansrikedom och förförisk blommighet som till och med skulle göra tjuren Ferdinand glad till sinnet.

Bardolino Classico med brett användningsområde

Regionen Bardolino

Bardolino Classico är ett vinområde som gränsar till den vackra Gardasjön och jordmånen är moränjord. Det vill säga en jordmån som bildats av inlandsisen eller glaciärer. I det här fallet är det en stenig, kalkrik lerjord. Man använder sig av samma druvsorter som i Valpolicella, och man skulle kunna säga att det är Valpolicellas fruktigare och lättare kusin. Historiskt har inte vinerna haft så gott rykte, men de senaste åren har det skett en intressant kvalitetsutveckling hos många producenter. Det märks inte minst i detta vin som gärna kan avnjutas som det är eller till eleganta rätter på ljust kött och fågel. Med sin elegans och balans kommer det utan problem kunna föra sig även under de finaste middagarna. Men vi ser nog främst denna härliga Bardolino som ett gott vardagsvin med eller utan mat. Varför inte avnjuta detta vin till hämtpizzan, med mozzarella och italienska charkuterier?

Villabella - en producent med utsikt över Gardasjön

Familjerna Delibori och Cristoforeti

Villabella grundades av familjerna Delibori och Cristoforeti 1971 och vineriet ligger i området Ca' Nova i Calmasino di Bardolino, längst ner vid sjön Gardas sydöstra spets. Cirka 2 kilometer i nordöstlig riktning ligger även egendomen Villa Cordevigo med 100 hektar vinodlingar (varav 23 ha ekologiska) samt ett hotell med spa och restaurang. Villabella producerar viner från de flesta kända ursprungsområden i Venetien, som Bardolino, Valpolicella, Amarone, Custoza, Chiaretto och Soave. Man odlar även en rad internationella druvsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Villabella Morlongo Bardolino Classico

155,00 kr


Doften i Villabella Morlongo Bardolino folk o folk selection är fruktig och lätt blommig med inslag av körsbär, hallon, röda vinbär, körsbärsblom och en fläkt av kryddor. Smaken är lätt och elegant med fräsch syra och fina smaker av röda frukter samt en klädsam fläkt av kryddor och blommor.