Abbazias nya julbubbel - perfekt för julens fester.

Tröttnat på glögg, julöl, must och snaps? Korka upp bubblet! Nya Abbazia Chistmas Edition Spumante är ett bevis på att bubbel passar vid alla fesligheter - även julen.

Julig nyhet:  Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry.

Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry har en fruktig doft som får tankarna att gå mot citrus och solmogna päron, och en smak av citrus, gul melon och blommor. Men låt inte de somriga associationerna lura dig - bubblet passar utmärkt även till julens fester och mingel.

Den juliga flaskan dekorerad med stjärnor och granar blir en dekoration i sig på julbordet. Bubblet passar kanske som allra bäst till minglet och tilltuggen, men du kan även låta det ackompanjera de första julbordstallrikarna med fiskrätter och grönt. Det får gärna även finnas en lite sötma i anrättningen till bubblet. Varför inte servera en sallad med krabba, krispiga grönsaker och piel de sapo melon?

Så tillverkas Abbazia Christmas Edition

Den bubblande drycken görs på en blandning av gröna druvor som får jäsa på ståltankar och sedan får sin kolsyra genom Charmatmetoden - det vill säga en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen gör att vinet bildar en behaglig kolsyra, samt ytterligare någon procent alkohol. Detta är en tillverkningsmetod som Abbazia di San Gaudenzio bemästrar på ett mästerligt sätt.

Att spumanten är "Extra Dry" betyder att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram socker per liter.

Abbazia Christmas Edition Spumante Extra Dry

89,00 kr


Abbazia Christmas Edition är det givna bubblet för julens mingel! Vinet har en fruktig doft med inslag av av citron, solmogna päron, gul melon och blommor. Smaken är fruktig med trevliga toner av citron, päron, melon och ett stråk av blommor. Passar till lättare anrättningar med fisk, skaldjur och grönsaker.

Vintillverkning i Piemonte

Egendomen där Abbazia tillverkas, Abbazia di San Gaudenzio, ligger vackert beläget i Piemonte och har drivits av familjen Santero sedan 1848. Här produceras inte bara mousserande viner utan även vita och röda Piemonte-viner. Man tillverkar även viner från Lambrusco, Chianti och Prosecco.

Abbazia Christmas Edition Spumante finns i Systembolagets beställningssortiment från den 7 november 2022 och priset ligger på 89 kronor.

Abbazia di San Gaudenzio

Abbazia


Abbazia di San Gaudenzio är en egendom som ligger i Piemonte och har drivits av familjen Santero sen 1848.

Läs mer »