Jaume Serra Organic Cava | folk o folk
Jaume Serra Organic Cava
Beställningsinformation
Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Mousserande vin
  • Alkoholhalt
    11,5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Macabeo
  • Sockerhalt
    7 gram/liter

Jaume Serra Organic Cava

Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Mousserande vin
  • Alkoholhalt
    11,5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Flaska 750 ml
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Macabeo
  • Sockerhalt
    7 gram/liter
Ursprung
Spanien

Beskrivning

Doften i Jaume Serra Organic Cava är medelstor med trevliga inslag av gula äpplen, päron, citrus och nybakt bröd. Smaken är torr och frisk med mjuka och behagliga bubblor samt inslag av äpple, citrus och bröd.

Rekommendation

Som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen.

Lagring

Vinner inte på lagring

Produktion

Den andra jäsningen på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst under 9 månader i djupa underjordiska källare med en konstant temperatur på 16 grader.

Kul att veta

Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i  Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Vinföretaget grundades 1934 av Don Jaume Serra Güel men låg då i orten Alella. 1984 tog beslut att flytta företaget till nuvarande ort och 1986 stod det nya vineriet klart och vingårdarna nyplanterade. Vineriet är idag omgivet av 125 hektar vinodlingar och man odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. De vinvarumärken som produceras på egendomen är främst Jaume Serra och Viña del Mar och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedés och Catalunya.

Egendomen producerar även en betydande mängd Cava och deras källare har kapacitet på 60 miljoner flaskor Den andra jäsningen på flaska och efterföljande lagring på jästfällningen pågår minst under 12 månader.

Cava är en beteckning för ett spanskt vin enligt den traditionella metoden, det vill säga den andra jäsningen på flaska och kan komma från ett antal godkända områden.Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana, och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen måste vinets lagras med jästfällningen i minst 9 månader

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager