Nyanserad, bärig och kryddig doft med inslag av mörka plommon, vildhallon, viol och en liten pepprighet. Nyansrik, elegant, frisk smak med balanserade tanniner, inslag av vildhallon, mörka körsbär, kryddor, lakrits och mineral.
Produktion
Efter skörden sorterades noggrant innan de hela klasarna fick jäsa och macerarra på tank. Total tid på tank 11 månader. Ingen klarning eller filtrering genomfördes innan buteljeringen.
Passar till
Serveras till rätter av fågel, fläsk- eller lammkött.
Kul att veta
Södra Bourgogne upplever idag en formidabel vinrevolution och Domaine Jules Desjourney är bland de främsta som leder den nya utvecklingen. Här har de senaste åren skapats viner som fått experterna att tappa hakan. Bakom firmanamnet Domaine Jules Desjourneys döljer sig Fabien Duperray, en framgångsrik vinhandlare som efter många år som förmedlare av viner från storheter som Perrot-Minot och Domaine de la Romanée-Conti fick chansen att göra egna viner. Hans biodynamiska och unika Beaujolais kommer från ägor i Fleury, Morgon och Moulin-à-Vent. Gamaydruvorna växer på urgamla stockar och skördeuttaget är extremt lågt. Här råder total frånvaro av konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Druvorna jäser i hela klasar med naturlig jäst och användningen av svavel är minimal och sker först året efter skörd när vinernas arom utvecklats för att göra lång lagring möjlig.