En förföriskt fruktig och bubblande upplevelse. Doften lockar med en bohemisk bukett av mogna röda bär och subtila florala noter. På gommen öppnar vinet upp sig med en harmonisk symfoni av saftiga körsbär och hallon, balanserat av en uppfriskande syra och silkeslena tanniner. Eftersmaken är lång och behaglig, vilket gör detta till en perfekt följeslagare till måltider eller för att njutas av vid avkopplande tillfällen.
Produktion
Druvorna pressas försiktigt och musten på börjar alkohol jäsningen i tank. Vinet flyttas sedan till flaska där den andra jäsning tar vid och fortgår i ca 3 månader. När vinet är färdigjäst sker ingen filtrering eller degorgering. Vinet säljs i flaskan där den andra jäsningen tog plats. Vinet har lagrats ungefär 4 månader på sin jästfällning i flaska. Vinet är gjort för att drickas ungt, men kan lagras i 2-3 år.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som apéritif, till kallskuret, fisk, skaldjur, pastarätter, gärna med markerad sälta, som halstrade calamares eller hemgjord pizza.