Fruktig och komplex doft med inslag av björnbär, hallon, choklad, svartpeppar, muskot, fänkålsfrö charkuterier och fat. Aromerna kommer igen i smaken och kompletteras med toner av körsbär, granatäpple, och mineral Smakrik, elegant med en sammetslen tanninstruktur. Med lagring kommer vinet utveckla fina aromer av kaffe.
Produktion
Vinet har lagrats 12 månader i stora gamla franska ekfat. Vinet kan drickas redan nu, men kan också lagras under gynnsamma förhållanden fram till 2045.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till eleganta kötträtter av lamm, nöt eller vilt.
Kul att veta
St Henri är en hyllning av hur man gjorde vin i Australien på 50-talet. Ett vin som har stått emot det trendiga och kommersiella. Istället för nya ekfat används enbart äldre franska fat, för att låta frukten i vinet dominera. Denna stil fick ett rejält uppsving på 90-talet som står sig än idag. En annorlunda tolkning av shiraz och en spännande motvikt till Grange.