En elegant och rödfruktig tolkning av cabernet franc med smak av skogshallon, röda körsbär och en stenig mineralitet. Läskande syra i balans med silkiga tanniner.
Produktion
Vinet görs av handskördad cabernet franc från rankor planterade på 1960-talet i den nedre delen av Poyeux, Bas Poyeux. Alkoholjäsningen och och den malolaktiska jäsningen ägde rum i cementtankar. Därefter lagrades vinet ytterligare tio månader i en blandning av cementtankar och neutrala franska ekfat innan slutgiltig blend och buteljering.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.
Kul att veta
Familjen Duveau har funnits i den lilla byn Chacé i åtta generationer. När Fabien Duveau tog över familjedomänen 2008 inledde han konverteringen mot ekologisk odling. Sedan 2021 är domänen, som nu består av 16 hektar ekologiskt certifierade vingårdar.