I glaset ett nyanserad och kryddigt vin med smak av skogshallon, björnbär och blodapelsin samt toner av sandelträ, nougat och torkade örter.
Produktion
Vinet är en blend bestående av 86 % grenache, 10 % counoise och 4 % syrah och jäses med 100 % wholebunch utan tillsatt jäst. Låg extraktion och ingen klarning eller filtrering. Därefter lagras varje vingårdslott separat i 14 månader i en mix av 500-600 liters ekfat från Stockinger innan slutgiltig blend.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till vegetariskt eller till rätter av lamm- eller nötkött.
Kul att veta
Newfound Wines grundades 2016 av det äkta paret Matt Naumann och Audra Chapman. Ingen av dem är uppväxt i branschen, men Audra har jobbat som sommelier och med försäljning och marknadsföring för producenter i Napa Valley och Matt har jobbat för vinproducenter i Lodi och senare för Ehren Jordan på Failla Wines. Idag förfogar den över 16 hektar vingårdar och köper även in druvor från odlare som delar deras synsätt.