2 nya tillskott i vinserien Luigi di Grasso från Piemonte.

Nu lanseras det mousserande vinet Alta Langa och den röda bag-in-boxen Piemonte Barbera, efterlängtade tillskott som förstärker vinserien Luigi di Grasso. Med själ och hjärta speglar vinerna Piemonte - den undersköna italienska vinregionen på allas läppar.

Alta Langa och Barbera bag-in-box från Luigi di Grasso.

Luigi di Grasso har haft som målsättning att skapa viner av hög kvalitet som speglar den omtyckta vinregionen Piemonte i norra Italien. 2021 introducerade man en barbera, en nebbiolo och en läcker barolo - och nu utökar man sortimentet med en bubblande Alta Langa och en barbera på bag-in-box.

- Med dessa vinnyheter förstärks Luigi di Grasso som nu kan stoltsera med en bred portfölj av kvalitativa viner från den världsberömda och historiska vinregionen Piemonte. Vinerna illustrerar många olika stilar, från mousserande till långlagrad barolo och tar oss med på en resa i det vackra landskapet, säger Julie Nyheim, Master of Wine hos Anora.

Prisbelönt Alta Langa från Piemonte

Luigi di Grasso Alta Langa 2018 är ett mousserande vin gjort på både chardonnay och pinot noir - samma druvor som används till den franska champagnen. Liksom champagne har även Alta Langan fått jäsa en andra gång i flaskan.

Vinet är flerfaldigt prisbelönt och har den högsta klassificeringen DOCG efter att ha legat hela 30 månader på sin jästfällning, något som ytterligare förhöjer både nyans och smak. Alta Langans doft och smak har inslag av solmogna hallon, smultron och grapefrukt men även nyslungad honung, vita persikor och en fläkt av färska örter. Eftersmaken är behaglig och stannar kvar länge i munnen tillsammans med den tilltalande och högst påtagliga syran. Passar perfekt som fördrink tillsammans med en charktallrik.

Luigi di Grasso Alta Langa Metodo Classico

199,00 kr

261,00 kr


Luigi di Grasso Alta Langa Metodo Classico har en nyanserad doft med inslag av persika, rostat bröd, citrus, honung samt en fläkt av nougat. Smaken är fruktig och frisk med fina toner av persika, rostat bröd, gula päron, citrus samt en fläkt av äpplen och nougat.

Lätt och fräsch barbera på box

Den nya bag-in-boxen Barbera Piemonte DOC är ett riktigt fin tillskott i Luigi di Grasso-serien med väl balanserade smaker och toner av mörka körsbär, plommon och blåbär som samsas med inslag av färska örter.

Barbera är en druva som ger lätta och fräscha viner som passar utmärkt till många sorters mat, men även är ett trevligt sällskapsvin. Pasta, pizza och andra tomatbaserade rätter är exempel på vad barberan passar till.

- Det känns otroligt kul att få presentera ytterligare två viner från det trendiga och vackra Piemonte. De här vinerna håller en italienskt avslappnad stil och riktar sig till konsumenten som gillar goda och välgjorda viner, säger Anna Rönnlund, Brand Manager för Luigi di Grasso.

Samtliga viner i Luigi di Grasso-serien finns i Systembolagets beställningssortiment.

Luigi di Grasso Piemonte Barbera, box 3000ml

275,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera box har en trevlig doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, kryddor och en fläkt lakrits. Smaken är fruktig med toner av mörka och röda bär, körsbär, skogshallon och plommon samt ett stråk av kryddor.