I glaset ett josigt och fruktdrivet vin med smak av skogshallon, lingon, röda körsbär, färska örter och blodapelsin.
Produktion
Vid ankomst till vineriet sorterades druvorna för hand och avstjälkades. Därefter alkoholjäsning i cementägg utan tillsatt jäst.
Passar till
Serveras lätt kylt till vegetariskt eller till rätter av ljust kött, gärna kallskuret och småplock.
Kul att veta
Ayelén and German Massera startade Escala Humana 2015. German började göra vin 2003 medan han studerade i Mendoza och han har jobbat hos Matias Michelini sedan 2016. Han blev sedan intresserad av området Uco Valley med sina bortglömda platser och druvsorter. Medan majoriteten av de gamla rankorna finns i Lujan och Maipu finns det en handfull vinmakare som är fjärde och femte generationen i Uco Valley som tagit med sig druvor från Europa. Aye och German föll för två av dessa små vingårdar där de odlar Malvasia, Bequignol, Sangiovese och några andra druvsorter. Lätta, eleganta viner och en liten bit av Argentinas vinhistoria.