En elegant pinot noir med tydligt avtryck från det svala klimatet i Orange. Silkig struktur med toner av jordgubbar, körsbär, rosor och balanserade fat. Pigg syra, mjuka tanniner och lång eftersmak.
Produktion
Druvorna, bestående av olika pinot noir-kloner, kommer från ett unikt vingårdsläge, uppdelat i olika parceller. De plockades för hand under tidig morgon för att ta till vara på den kalla morgontemperaturen. Vid jäsning användes 40% hela klasar och 25% genomgick kolsyrejäsning i sju dagar. Den kolsyrejästa delen adderades till tanken med hela klasar som sedan fottrampades för att varsamt öka extraktionen och låta det återstående sockret vildjäsa i de öppna tankarna. Denna komponent låg 32 dagar på druvskalen. Resterande 35% av druvorna pressades varsamt och fick jäsa på franska fat, varav 15% nya fat. Musten genomgick malolaktisk jäsning på ekfat och vilade sedan ytterligare sex månader på sin jästfällning. Slutligen blandades komponenterna i rostfri ståltank där vinet fick vila på jästfällningen i ytterligare två månader. Buteljering skedde utan klarning och filtrering.
Passar till
Serveras svalt till smakrika fiskrätter, fågel, eller lamm.