I glaset ett rödbärigt vin med frisk syra med smak av jordgubbar, toner av viol samt mineraliska inslag.
Produktion
Vinet är en blend av druvorna calabres och garnacha från ett enskilt vingårdsläge 800 meter över havet som planterades 1920. Druvorna kolsyrejästes och lagrades därefter i franka ekfat om 500 liter.
Passar till
Passar till lättare rätter av lamm och nöt eller ljust kött, som fläsk eller kyckling.
Kul att veta
Viñas Serranas grundades 2017 av César Ruiz, Bosi Jimenez, Alberto Marin och Miquel Udina i doldis-appellationen Salamanca i Spanien. Inspirationen kommer dels från Beaujolais, där vingårdarna vilar på samma granitgrund som vi hittar i Salamanca, dels från den burgundiska filosofin att lyfta fram olika vingårdar och deras olika karaktärsdrag. Huvuddruvan är rufete och vingårdarna består till större delen av 100-åriga stockar. Vinmakningen är återhållsam och vinerna jäser med stor andel hela klasar i tank innan de lagras på äldre franska ekfat.