Vinet har en fruktig och aromatisk doft med inslag av citron, lime, krusbär, mineraler och vita blommor. Smaken är frisk och torr med toner av krusbär, vita vinbär, mineral och lime. Vinet har en stram struktur med en perfekt balans mellan alkohol och syra.
Produktion
Vinet har vinifierats i temperatur kontrollerade tankar och sedan legat på sin jäst i 6 månader innan buteljering
Passar till
Vinet passar bra till fisk och skaldjursrätter, vegetariskt och som sällskapsvin
Kul att veta
Vinegendomen la Perrière ligger i Verdigny-en-Sancerre och vineriet ligger mycket spektakulärt i en grotta. Vingårdarna är totalt 43 hektar, där 38 är sauvignon blanc och resten pinot noir. Saget la Perriere: Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen men även driver hotellverksamhet. Följande egendomar tillhör företaget, Domaine Saget i Pouille-sur-Loire, Domaine de Terre Blanches i Bué-en-Sancerres och La Perrière i Sancerre , Domaine de Grande Espérances i Mesland in Touraine samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Man säljer även flertal Loireviner under etiketterna Guy Saget och Petit Perrière. Företaget drivs idag av Jean Louis Saget och hans söner Arnaud och Laurent.