I glaset ett rent och fruktdrivet vin med smak av vit persika, citrus, och rostade kryddor, inslag av grapefrukt, hasselnötter och flintrök. Mycket strukturerat och långt.
Produktion
De handskördade chardonnay-druvorna pressades mjukt som hela klasar, och musten fick jäsa med enbart sin naturliga jäst. Alkoholjäsningen ägde rum i franska ekfat om 225 och 500 liter, av vilka 40 procent va nya och 40 procent av vinet genomgick även malolaktisk jäsning. Därefter lagrades vinet nio månader i samma fat samma fat, och vinet buteljerades utan klarifiering med endast en lättare filtrering.
Passar till
Eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Kul att veta
Pooley är en av de främsta producenterna i den svala australiska regionen Tasmanien och familjevineriet drivs idag av syskonen Anna och Matt, som tog över efter sina föräldrar som grundade firman. Anna Pooley är vinmakare och Matt ansvarar för vingårdarna.