Tävla om lyxig grill från Kamado Sumo.

Grilla året runt med Kamado Sumo! Nu kan du vinna en egen lyxgrill värd 4.495 kr. Läs mer om grillen och tävla här.

Kamado Sumo Junior grön

Gör som Johan Jureskog - grilla året runt! Nu har du chansen att vinna en riktigt fin kvalitetsgrill från Kamado Sumo som gör det möjligt.

Så här säger Johan om grillarna:

“Kamado Sumo håller högsta kvalitet och har alla egenskaper som krävs för att användas året runt i det tuffa skandinaviska klimatet. Min ambition är att sprida kamado grillens förträfflighet till fler grillmästare genom att erbjuda en genuin kvalitetskamado med ett stort utbud av tillbehör och marknadens bästa service. Kamado Sumo grillens egenskap av att kombinera kolgrill med isolerande ugn ger dig ett fantastiskt mört kött som har den riktiga kolgrillseldade smaken. Du får en fantastiskt mångsidig kolgrill som klarar allt från low-and-slow till reversed sear och härliga stenugnsbakade pizzor”


För att tävla:

Steg 1) Följ @kamadosumo och @folkofolk på instagram

Steg 2) Skicka en motivering till varför just DU ska vinna till info@folkofolk.se. Märk mejlet med "Kamado" och skriv även adressuppgifter dit vi kan skicka grillen.

Vi vill ha ditt svar senast den 15 juli 2022. Vinnaren meddelas via mejl och presenteras här på folk o folks hemsida.

Lycka till!


Du kan vinna:

Sumo Jr 15" - en kompakt Sumo med alla de egenskaper som de större modellerna har fast i litet format. Denna Kamado är smidig att ta med till sommarstugan eller för att grilla till det mindre sällskapet - var du än är.

SUMO JR 15″

  • Handtag i bambu

  • Vikt: 44 kg

  • Höjd: 72 cm

  • Bredd: 41 cm

  • Grillyta: 35 cm

Värde: 4. 495 kr eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Vad är en Kamado?

En Kamado (竈) är traditionellt en japansk träkolseldad spis eller ugn. Det japanska Kanjitecknet för Kamado är 竈. Bokstavligt översatt betyder det ”plats för kitteln.”

En flyttbar Kamado kallas i Japan för ”mushikamado” och upptäcktes av amerikanerna efter andra världskriget. Efter kriget tog dom med ”mushikamados” hem och numera används dom flitigt i USA som en Kamado- eller utomhusgrill. Mushikamadon är en rund lerkruka med ett löstagbart lock av välvd lera och används framförallt i södra Japan.

Här kan du läsa mer om Kamado Sumos grillar >>

Johan Jureskog vid grillen

Johan Jureskogs bästa grilltips.


Sommar är grillentusiasternas högsäsong. Men hemma hos ”Sveriges köttkung” kocken Johan Jureskog står grillarna ute året om. folk o folk tog ett snack med den välrenommerade kocken och passade på att be om lite grilltips.

Läs mer »