Den svenska mathistorien är mer eller mindre byggd på potatis, och på sätt och vis kan man påstå att vi svenskar är det också.
Kokboken "Potatis" är en kärleksförklaring till den underbara knölen och författaren och kocken Stefan Ekengren lär oss allt från skillnaden mellan puré, mos och stomp - till när man ska ha mjölig potatis och när det passar bättre med fast.
Läs vår intervju med Stefan Ekengren här.
Dessutom får du massor av läckra recept med potatis från hela världen, indelade i sektioner beroende på om det är kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis.
Tävla om boken "Potatis"
Nu tävlar vi ut tre exempelar av Stefan Ekengrens bok "Potatis". Var med och tävla genom att följa folk o folk på Instagram och svara på frågan nedan.
Skriv Potatis i ämnesraden och skicka in ditt svar till info@folkofolk.se. Skriv även ditt namn, din adress och telefonnummer. Sista dag att tävla är 30 september.
FRÅGA: Vilket land kommer potatisen ifrån, ursprungligen?
1. Sverige
X. Spanien
2. Peru
De tre vinnarna kommer att meddelas via mail och även att presenteras här. Lycka till!