Tävla om boken "Köttfärssås".

Här har du chansen att vinna kokboken "Köttfärssås" fylld med mängder av tips och recept på en av våra mest älskade maträtter – köttfärssåsen. Tävla här!

Dukat bord med pasta och bokomslag till Köttfärssås

Artisten Jason Diakité, stjärnkocken Joel Åhlin och entreprenören Harald Wachtmeister har skrivit en hel bok om en våra mest älskade maträtter köttfärssås. Tävla om boken genom att skicka in svar på frågan senast 23/2 2022.

Från början var tanken att de tre vännerna Jason, Joel och Harald skulle starta en matklubb där de skulle servera samma rätt varje gång, nämligen köttfärssås då det är en rätt som finns oändliga varianter på och som är älskade av nästintill alla.  Men idén utmynnade i stället i att de gjorde en kokbok tillsammans, om just köttfärssås. I boken presenteras ett brett spann recept, från urgoda och urenkla recept till mer avancerade vilt-, lyx- och vegovariationer. Samtidigt får du följa med på en svindlande resa i såväl den svenska som italienska mat- och folksjälen.

Tävla om kokboken "Köttfärssås" 

Tävla genom att skicka in svar på frågan till info@folkofolk.se och skriv "Köttfärssås" i ämnesraden. Ange även adress dit vi kan skicka boken. Skicka in ditt svar senast 23/2 2022. 

Vilken är den mest odlade druvan i köttfärsåsens hemland Italien?

1. Sangiovese

X. Barbera

2. Nero d'avola

De tre vinnarna kommer att meddelas via mejl och även presenteras här. Lycka till!