Vinn biljetter till Örebro Vinmässa 3-4 mars.

I samarbete med Villabella tävlar vi nu ut två biljetter till Örebro Vinmässa 2023. Mässan äger rum 3-4 mars och erbjuder en komplett smakupplevelse med dryck, mat och delikatesser. Läs nedan hur du gör för att tävla.

Villabella Ripasso-flaskor på mässa i Örebro.

Villabella är en vintillverkare som producerar viner från de flesta kända ursprungsområdena i italienska Venetien - som Bardolino, Valpolicella, Amarone, Custoza, Chiaretto och Soave.

Villabella, eller Delibori som vineriet kallas, ligger i området Ca' Nova i Calmasino di Bardolino, längst ner vid sjön Gardas sydöstra spets. Merparten av produktionen är av druvan bardolino classico men man odlar också bl.a. pinot grigio, chardonnay, sauvignon blanc, merlot och cabernet sauvignon.

På Örebro Vinmässa kommer du kunna provsmaka några av Villabellas viner, bland annat dessa:

Corte Grande Ripasso DOC Classico Superiore

145,00 kr


Corte Grande Ripasso DOC Classico Superiore är ett vin med en fruktig och kryddig doft med inslag av torkade körsbär, plommon, kanel och kryddnejlika. Smaken är medelfyllig med ganska hög syra och det finns inslag av körsbär, torkade frukter och en touch av lingon.

Villabella Valpolicella Ripasso

185,00 kr


Villabella Valpolicella Ripasso har en kryddig, nyanserad arom av fat, körsbär, plommon, pinjenötter, viol och kakao. Intensiv fruktighet med inslag av körsbär, viol, mörk choklad och torkad frukt samt en kryddig fatkaraktär med en elegant eftersmak.

Tävla och vinn biljetter till Örebro Vinmässa

I samarbete med Villabella tävlar vi nu ut två biljetter till Örebro Vinmässa till en lycklig vinnare.

För att tävla: Prenumerera på folk o folks nyhetsbrev här (behövs ej om du redan är prenumerant). Svara även rätt på frågan nedan och skicka ditt svar till info@folkofolk.se, skriv "Örebro mässa" i ämnesraden. Skriv även vilken dag du vill besöka mässan! Vi behöver ditt svar senast den 24/2 2023.

Fråga: Vad innebär det egentligen när det står "Ripasso" på vinflaskans etikett?

1. Att vinet är gjort på druvan Ripasso.

X. Att vinet är gjort i regionen Ripasso.

2. Att vinet är gjort enligt Ripasso-metoden. Vinnaren kommer att meddelas via mejl och kommer även att presenteras här.

13.02.2023